Emberölés kísérletének gyanújával nyomoz a Veszprém megyei ügyészség a tagyoni körzeti megbízott ellen. A Napló-online beszámolója szerint kedden még arról érkeztek hírek, hogy hajnalban autós üldözés volt a Zánka és Tagyon közti úton, melynek végén egy szolgálaton kívüli rendőr két lövést adott le.
A beszámoló szerint egy polgárőr és egy rendőr vett üldözőbe két fiatal nőt. Ők nem tudták, hogy kik vették őket üldözőbe, ezért menekülni kezdtek. Végül egy tagyoni ház udvarára hajtottak a zárt kapun át.

 

Zánkán viszont azt beszélik, hogy a lányok eltévedtek, és tájékozódni álltak meg. Ezután vették őket üldözőbe civil rendőrök.
A rendőrség kedden nem kívánta kommentálni a történteket. Szerdán viszont az ügyészség nyomozást indított a rendőr ellen. Az ügyészség szerint nem volt szó autós üldözésről. A körzeti megbízott figyelmét egy névtelen bejelentő hívta fel egy gyanús autóra. Amikor igazoltatni próbálta az utasokat, a gépkocsivezető ijedtében gázt adott, és a szomszédos családi ház kertjébe hajtott.
A keddi pletykák szerint a lányok a karambol után menekülni próbáltak, a rendőr pedig két lövést adott le, de senki sem sérült meg. Az ügyészség szóvivője, Gulyás Ildikó erről nem mondott részleteket, csak annyit, hogy a lövöldözés körülményeire és módjára tekintettel emberölés kísérletének gyanújával folyik nyomozás.