Rendőrségi razziát tartanak  az egyik leghíresebb magyar rendezvényen, az Ozora Fesztiválon, Dádpusztán. Az augusztus 7-12-ig tartó, pszichedelikus zenei fesztiválon az egyik szervező szerint sok a rendőr, körülbelül ötvenre tippeli számukat, de ahogy mondja, „nincs nagy para”, csak igazoltatásokat végeznek.
Máshonnan azt a hírt kaptuk, hogy munkaügyesek, és a vámosok is együtt razziáznak a rendőrökkel. A Facebookon azt írja valaki a helyszínről, hogy háromszáz rendőr vonult ki. A rendőrök száma valahol a kettő becslés között lehet, de az elképzelhető, hogy száznál több rendőr ment ki, hiszen a beszámolók szerint buszokkal érkeztek a rendőrök, egy busz pedig körülbelül negyven fős.
A megyei rendőrség szerint az ügyben csak a Belügyminisztérium adhat tájékoztatást. A BM sajtófőnök-helyettese, Mester Dávid az Indexnek megerősítette, hogy több rendőri szerv közösen razziázott Ozorán, az akció célja a magyarországi törvényes jogrend fenntartása – közölte. Arról, hogy hányan és milyen szervek razziáztak, illetve hogy milyen eredménnyel járt, csak későbbre ígért tájékoztatást. Mester egyetlen konkrét kérdésünkre válaszolt: úgy tudja, korábbi években nem volt a fesztiválon ekkora ellenőrzés.

 

A helyszínről az egyik bulizó úgy írta le az esetet, hogy „berontottak rengetegen a rendőrök, igazoltatnak, a súlyosabb arcokat meg körbeveszik”. A helyszínen szinte senki nem elérhető telefonon, de elképzelhető, hogy a völgyben nincs térerő. „Géza éppen a csillben hallgatta a zenét, amikor egyszer csak megállt egy busz és kiszaladt belőle egy sereg gépfegyveres rendőr. Ekkor jobbnak láttuk, ha felkúszunk a dombtetőre míg elül a baj” – számolt be az egyik résztvevő a domboldalról. A Csongi nevű fesztiválozó arról számolt be,hogy a rendőrök kipakoltatják az emberek zsebeit, a bejáratnál négy-öt rendőrautó áll, és több embert elvittek már bilincsben.
Egy szervező szerint számítottak ilyen akcióra, ez természetes dolog. A fesztivál óriási népszerűségnek örvend, minden évben telt házzal rendezik meg az 1999-es napfogyatkozás alkalmával történt megalapítás óta. A vendégek java része külföldről érkezik.