A londoni olimpián a legjobb  négy közé jutást jelentő meccset a Reuters thrillernek nevezte, a The Independent című lap pedig epikusnak minősítette a magyar győzelmet. Egy másik lap, a Business Insider szerint őrült és kiszámíthatatlan volt a meccs. Az összes lap kiemelte a legizgalmasabb mozzanatot, amikor a rendes játékidő végén Izland egygólós vezetésnél hetest dobhatott.

 

„Izland 27-26-ra vezetett a negyeddöntőben Magyarország ellen, amikor büntetőhöz jutottak 12 másodperccel a vége előtt. Nem volt esélye annak, hogy veszítsenek, ugye? Rossz válasz” – írta a lap, amely egy fotósorozatban mutatta be, mi történt ezután. Pirossal bekarikázták például, ahogy Fazekas Nándor kivédte a hetest, és a kipattanót végül az utolsó pillanatban egyenlítésre használta fel a magyar csapat.

Lékai Máté legjobbkor született egyenlítő találatát az AP hírügynökség is méltatta, az izlandiak szerint nagyon szomorú lett a vége a mérkőzésnek. Az izlandi Iceland Review kiemelte, hogy az izgalmas meccsen úgy estek ki a szigetország kézisei – akiket még ezüstpéniszek formájában ki is állítottak egy múzeumban – , hogy előtte egy mérkőzést sem veszített a tornán.

A továbbjutás után a magyar csapat ellenfele egyébként Svédország lesz, ugyanis szerdán meglepetésre legyőzte az Európa-bajnok dán csapatot a legjobb nyolc között. hvg.hu