Legmegdöbbentőbb. Risztov előtt a külföldi média is meghajolt

Brilliáns győzelemről, brutális  versenyről és maratoni küzdelemről írnak a brit és az amerikai lapok, amik annak ellenére hajolnak meg Risztov Éva előtt, hogy a magyar úszónő mind a brit, mind az amerikai esélyest legyőzte.
Risztov Éva teljesítménye előtt a külföldi média is meghajolt. A tízezer méteres nyílt vízi úszásban aranyérmet szerző magyar úszónő ugyan mind a brit aranyesélyest, a kétszeres világbajnok Keri-Anne Payne-et, mind az amerikai Haley Andersont megverte, a brit és az amerikai újságok elismerően szólnak a teljesítményéről.

 A BBC cikke ugyan jó néhány soron keresztül fejtegette, hogy Risztov sikerrel alkalmazta Payne ellen a saját taktikáját, vagyis, hogy rögtön az élre tör, és behozhatatlan előnyt szerez, mégis kiemelte, hogy Risztov megérdemelten győzött a BBC szerint brutálisan kemény versenyen. Az ESPN sem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy a magyar úszónő végig vezetett, de szerintük Risztov brilliáns taktikával nyert a kétségbeesetten küzdő Payne ellen.

A Reuters hírügynökség a versenyről írt összefoglaló mellett egy külön portréban emlékezett meg a magyar úszónőről, kiemelve, hogy a már egyszer visszavonult Risztov személyében az úszósport egyik legnagyobb és legmegdöbbentőbb visszatérését köszönthetjük, míg a Guardian sportblogja a brit úszósport válságáról beszél, hiszen a legnagyobb angol esélyesek, vagyis a Pekingben két aranyat, Londonban pedig két bronzot nyerő Rebecca Adlington, illetve a Gyurta Dániel mögött ezüstérmet szerző Michael Jamieson után Payne sem tudott szépíteni a brit úszók mérlegén.