Marad a téglaborítás, így továbbra is a megszokott, „patinás” homlokzata az egykori egyetemi fűtőmű épületének, amelyben jövőre nyílhat meg a Science Múzeum.

 

Jelenleg a kivitelező az épület szigetelését végzi: a meglévő falazatra kerül a fehér nikecel, amire úgynevezett klinker burkolat kerül, mely hatásában megegyező lesz a régi külsővel. Módosult közben az NFÜ által elfogadott befejezési határidő, mely 2013. június 30. lett. A módosításra azért volt szükség, mert az eszköz közbeszerzés kiírását megtámadta az egyik cég, így új kiírás készült.

Gedeon Miklós az önkormányzat részéről kijelölt projektmenedzser elmondta, a kivitelezés az új határidőre műszaki, pénzügyi és szakmai szempontból reálisan befejezhető.

A Science Múzeum létrehozására csaknem 1,7 milliárdos támogatást nyert a miskolci önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség TIOP programjának AGÓRA PÓLUS pályázatán. A támogatási szerződést 2010 áprilisában kötötték meg, majd lezajlott az építési közbeszerzés, aláírták a kivitelezői szerződést. A munkaterületet múlt év márciusában adták át.

A tervek szerint nyolc tudományterületet mutatnak majd be, három nagy attrakcióval. Elsősorban azokkal a tudományágakkal szeretnének foglalkozni, amelyeket oktatnak Miskolcon, vagy valamilyen módon kötődnek a városhoz, az egyetemhez. Ilyenek a földtudományok, az energetika, a vegyészet, a nanotechnológia, az anyagtudomány, a gépészet, az elektronika és az informatika is. A kiemelt attrakciókban újszerű, interaktív show-k, látványos bemutatók segítségével ismertetnek meg egy-egy fontos és érdekes tudományterületet.-írja a minap.hu