Nánási-Kocsis Norbert elnökségi tag,  önkormányzati képviselő az eltelt időszakot értékelve elmondta: a klaszter azzal a céllal jött létre, hogy a belváros élettel teljen meg – valóban a központja, szíve legyen Miskolcnak. Ennek fontos része a főutca fejlesztése, a vállalkozókkal való egyeztetés, hogy különböző kedvezményekkel, virágosítási – és más akciókkal, rendezvényekkel vonzóvá tegyék a kereskedők és a látogatók számára a területet.

 

– Úgy érzem, máris komoly eredményeket tudtunk elérni – mondta el a képviselő.

– Amikor 15 évvel ezelőtt a nejemnek udvaroltam, szinte kihalt főutcán kellett végigmennünk éjfél körül. Mára megváltozott a helyzet, egyre több vendéglátóhely van nyitva éjszaka is. Rengeteg a fiatal, több százan ülnek a kávézókban, beszélgetnek, zenét hallgatnak. Jó látni az életet, ami kialakult, hogy a fiataloknak nem külvárosi zugokba, kocsmákba kell menniük, hanem rendezett környezetben szórakozhatnak. Ugyanakkor a vendéglátósok is örülnek, mert van bevétel, munkahelyet tudnak teremteni, s tudják fizetni a bérleti díjat is, ami a városnak jelent bevételt – mondta még el a képviselő. Mint fogalmazott, ez egyértelműen a belváros fejlődéseként értékelhető, mind a városvezetés, mint a klaszter tagjai minden erejükkel és tudásukkal tovább folytatják a várost építő és szépítő munkájukat.

Pethő Tamás, a nemrégiben nyílt Grand Café üzletvezetője ugyancsak arról számolt be, hogy az utóbbi időben egyértelműen fellendülőben van a belvárosban az üzletnyitási, vállalkozási kedv. Elmondta, másfél évtizede dolgozik a belvárosi vendéglátásban, s mostanában érzik a városvezetés részéről a nyitottságot, hogy különféle kedvezményekkel valóban segíteni szeretnék a főutcai élet, kereskedelem fellendülését-írja a minap.hu