Megküzdöttek egymással a  csapatok, végül a tapasztaltabb Diósgyőr volt a jobb egy góllal: a miskolciak egy góllal megverték az újonc Egert az NB I 3. fordulójának keleti rangadóján.

 

A diósgyőriek programfüzete a klub saját gyártású ásványvizét reklámozta, pedig folyékonyban már a meccs előtt sem volt hiány: a borsodiak csapolták a sört rendesen, közben pedig az eső is esett. Lehet, hogy épp az égi áldás zavarta meg a csapatokat, mert az első félórában tényleg semmi nem történt a pályán: valamivel kezdeményezőbb volt a Diósgyőr, de igazán nagy helyzet nem alakult ki az egri kapu előtt.

A félidő hátralévő részében sem lett lüktetőbb a játék, jobb volt a Diósgyőr, az Eger azonban sallangmentesen védekezett és minden labdáért megküzdött: különösebb helyzet nem alakult ki, a szurkolók unatkoztak, a csoda, hogy el nem aludtak az első negyvenöt percben.

Unalmas és gyenge első félidő után valamivel jobb folytatás következett: már a 46. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, Imam Seydi előbb a testi erejét is kihasználva lövőhelyzetet alakított ki magának, majd okos gólt lőtt az egri kapuba. 1–0

A rúgott gól jót tett a diósgyőriek játékának, ellenben valamelyest visszavetette az Egert, amely a továbbiakban már nem tudott ugyanolyan zártan védekezni. A hazaiak sokkal lendületesebb támadásokat vezettek, mint az első félidőben, az utolsó passzoknál viszont rendre hibáztak, így végig nyílt maradt a keleti rangadó.

Az egriek a 82. percben közel jártak az egyenlítéshez, egy felívelt labda után Igor Pisanjuk tette maga elé a labdát, majd estében lőtt, néhány méterrel azonban eltévesztette a célt. Egy ilyen meccsen már ez is lehetőségnek számított, mert előtte csak a mezőnyben birkóztak a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

Még egy diósgyőri helyzet maradt a végére, az üresen kiugró Gosztonyi András kétszer is próbálkozhatott, de egyszer sem tudta a kapuba lőni a labdát. Végül maradt az 1–0, az Eger továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

Diósgyőr–Eger 1–0 (0–0)

Gól: Seydi (46.)http://www.fourfourtwo.hu/