Rendőrök és közterület-felügyelők  közös járőrözéssel vigyáznak hétfőtő a miskolciak nyugalmára. A közbiztonság erősítéséről szóló együttműködési megállapodás aláírásán Pintér Sándor belügyminiszter arról is beszélt, munkahelyteremtésről is beszélt, hogy a rendőri erők növelése mellett a kormány a munkahelyteremtésre is jelentős összeget szán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei térségben.

 

A politikus azt mondta, a közfoglalkoztatás területén egymilliárd forintot terveznek elkölteni, valamint fejlesztéseket is végeznek, így megépül a 26-os út és Miskolcra telepítik a 112-es hívóközpontot, ami több, mint négyszáz munkahelyet jelent majd.

A közrend, közbiztonság fokozásához Miskolc város 65 millió forinttal járul hozzá. Az eddigi sikerek közé lehet sorolni azt, hogy a csalásokról elhíresült fészekrakós lakásokból már ötvenen kiköltöztek. Kriza Ákos polgármester a járőrök a város azon területein fordulnak majd elő a legsűrűbben, ahol erre a legnagyobb a lakossági igény.

Már hétfőtől tíz rendőrből és közterület-felügyelőből álló páros teljesít szolgálatot a megyeszékhelyen, ahol az elmúlt időszak sorozatos ellenőrzései már észrevehető eredményeket hoztak.