Megyénk útjain négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt történt, illetve a rendőrség tudomására hét anyagi kárral járó baleset jutott.
Mindenkit haza várnak!
A déli órákban egy személygépkocsi vezetője Kelemér felől Zádorfalva irányába közlekedett, de nem vette a figyelembe az útszakasz sajátosságait, ezért több alkalommal is lehaladt az úttestről. Az autós végül egy fának csapódva állt meg a járművével. A férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja.
A másik könnyű sérülésekkel járó balesetnél egy mezőgazdasági munkagép a hozzá kapcsolt nehéztárcsás szerelvénnyel közlekedett a 3-as számú úton a kora reggeli órákban Mályi közelében. A sofőr nem mérte fel kellőképpen a szerelvény méreteit, így áttért a másik sávba is, ennek következtében pedig összeütközött egy kis tehergépkocsival. Az eset pontos körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.
A súlyos sérülésekkel járó közlekedési balesetek egyikében egy személygépkocsi Szikszó irányából tartott Arnót felé a késő délelőtti órákban. A sofőr nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg autója sebességét, így neki ütközött egy előtte haladó tehergépkocsi hátsó vontatmányának. A balesetben a sofőr könnyebben, míg utasa súlyos, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.
A negyedik személyi sérüléssel járó közlekedési balesetben a 37-es számú főúton Bodrogkeresztúrnál egy motorkerékpáros nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette járművét, és ennek következtében neki ütközött egy nyerges vontatónak. A motorost súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit.
A rendőrség az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenki haza várnak!
Siklóernyős okozott tüzet
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra a kora délutáni órákban érkezett bejelentés, hogy egy siklóernyős leszállás közben tüzet okozott a Torzsás utca közelében. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a siklóernyős férfi ereszkedés közben hirtelen légörvénybe került, aminek következtében neki csapódott a villanyoszlop felső vezetékének. A huzalok összeütköztek egymással, amelyek szikrát vetettek, aminek következtében a száraz aljnövényzet kigyulladt. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, az érvényes engedélyekkel rendelkező siklóernyős nem sérült meg, illetve más anyagi kár nem keletkezett.
Terménytolvaj őrizetben
A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette azt az 52 éves mályi férfit, aki szőlőt tulajdonított el. A járőrök a reggeli órákban vonták ellenőrzés alá a férfit, aki kerékpárján négy zsákban mintegy 80 kilogramm szőlőt tolt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy kerékpáros a terményt egy közeli ültetvényről lopta. A Miskolci Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében tervezi bíróság elé állítani a terménytolvajt.