Hidegfront érkezik csütörtökön

A hét közepéig kitart a nyári idő,  helyenként záporokkal, zivatarokkal, csütörtökön viszont hidegfront érkezik.
A hétvégi hidegfront csak a Dunántúlra hozott átmeneti lehűlést és csapadékot, azonban már ott is visszatért a kellemes meleg idő, még keleten továbbra is nyárvégi kánikula volt a jellemző.

 

Hétfő délután országszerte igazi nyári idő várható, a légmozgás gyenge, mérsékelt marad. A kora esti órákban az északi határ menti területeken előfordulhatnak kisebb futó záporok. Kedden és szerdán is folytatódik az igazi nyári időjárás, 27-32°C között hőmérsékletekkel, azonban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északkeleti szél többnyire gyenge, mérsékelt marad, de kedden az északkeleti tájakon előfordulhatnak élénkebb széllökések.

Előreláthatólag csütörtökre megérkezik egy hidegfront nyugat felől, mely többfelé okoz csapadékot. A Dunántúlon elszórtan, a Dunától keletre viszont többfelé várhatóak záporok, zivatarok, melyeket villámtevékenység, viharos, 70-80 km/h-s széllökések kísérhetnek, helyenként intenzív csapadékhullásra is számítani lehet. A hőmérsékletek is visszaesnek, a Dunántúlon 22-23°C ígérkezik, de keleten még 26-28°C-ig emelkednek délután a legmagasabb hőmérsékletek. A hidegfrontot követően megerősödik az északi, északnyugati szél a Dunántúl nagy részén és az északkeleti országrészben.

Péntektől szárazabb időre van kilátás, azonban a hajnalok már hűvösebbek lesznek. A hét utolsó munkanapján 22-24°C körüli maximum-hőmérsékleteket mérhetünk, azonban a hétvégén napról-napra egy-egy fokkal melegebb várható.