Ma elstartol városunk legnagyobb őszi fesztiválja, a Miskolci Sörfesztivál, amelyen rengeteg fellépőt hallgathatunk meg, miközben több mint százféle sörből válogathatunk, és megkóstolhatjuk a Miskolczi Ínyenc kolbászt és perecet is.

 

A Népkertet a Sportcsarnokkal együtt teljesen lezárták, az Országzászló marad ki a fesztiválterületből, illetve a Vigadó, melynek a megközelítése is zavartalan lesz a Király utca felől. Lezárták a sportcsarnok és a könyvtár melletti parkolót is. Egyébként is azt javasolják mindenkinek, hogy tömegközlekedéssel közelítse inkább meg a Népkertet, a program zárása után is adott lesz a menetrend szerint a hazajutás a város minden részébe. Az MVK szakemberei azonban a helyszínen figyelik majd az utasszámokat, és ha szükség lenne rá, akkor rásegítő járatokat is munkába állítanak. Ideiglenes taxisdrosztot is kialakítottak a Görgey utcai buszmegálló mellett, a sportcsarnok bejáratával szembeni gyalogátkelő előtti placcon.

Bejárat két irányból lesz a fesztiválterületre, a könyvtár előtt és a Király utca irányából lehet majd belépni. Napijegyet és bérletet váltani a helyszínen lehet, de online is foglalható. A kapott karszalag szabad ki-be járást biztosít a fesztiválozó számára az adott napon. Fontos tudnivaló, hogy a fesztiválon készpénzforgalom nincs! Online rendszer működik majd, az úgynevezett pay-pass, melynek keretében 10 helyen lehet majd kártyákat felölteni pénzzel, és aztán azzal fizethetünk. A pay-pass kártyákat készpénzzel, bankkártyával, vagy akár SZÉP Kártyával is meg lehet vásárolni. minap.hu