Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több dunántúli megyére, mert szerda délutántól, estétől északnyugat felől egy markáns hidegfront hatására viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik az északnyugati szelet és felhőszakadások is várhatók.

 

Szerdán a délutáni óráktól az éjféli órákig a Dunántúlon az intenzív záporok mellett helyenként zivatarok is előfordulhatnak, amelyet viharos szél (60-75 km/h) és néhol lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-35 mm) csapadék kísérhet – közölte az OMSZ.

Ugyanakkor a Dunától keletre még fátyolfelhős, napos idő valószínű. A déli szél napközben időnként megélénkül, majd késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és többfelé viharossá fokozódik.

A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 27, 32 fok között várható, de északnyugaton ennél hűvösebb idő valószínű. Értéke késő este 17, 22 fok között a legvalószínűbb.

Csütörtökön a front lassan kelet felé vonul, borongós, sokfelé csapadékos, szeles időre van kilátás, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Keleten lehet még melegebb és kevesebb csapadék – közölte az idokep.hu. A Dunántúlon 11-15 fok, keleten 19-26 fok várható.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, kezdetben még várható csapadék. Nyugaton és délkeleten élénk lesz az északi szél, nyugaton erős lökések is kísérhetik. A hűvös hajnalt követően 20 fok köré melegszik a levegő.

Szombattól javul időjárásunk, megszűnik a csapadék, melegszik az idő. A hétvégén átlagos hőmérsékletű szeptemberi idő várható, hűvös hajnalokkal, mérsékelten meleg nappalokkal. Időnként megélénkül az északi, északnyugati szél.