Csiszár Miklós jegyző írásban  válaszolt az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján a közgyűlési ülésekkel kapcsolatban elhangzottakra.

 

– Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése ülésének rendjét a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 7/2011.(III.16.) számú, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletének előírásai
szabályozza. E szerint az ülést a polgármester, akadályoztatása esetén az általa kijelölt alpolgármester vezeti – rögzítette Csiszár Miklós.

– Az ülések vezetésének szabályait a hivatkozott SZMSZ állapítja meg. Polgármester úr egy esetben sem szegte meg a vonatkozó jogszabályi előírásokat, ezt igazolja az a tény is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az ülésekről készült jegyzőkönyv ( amely
teljes egészében tartalmazza a közgyűlésen történt eseményeket, hozzászólásokat, hozott döntéseket) alapján az ülés levezetése miatt törvényességi észrevételt nem tett – zárta a válaszát Csiszár Miklós.