Miskolcon még sikerülhet, ami sok h elyütt nem: a fideszes városvezetés talán még hajlandó figyelembe venni, mit akar a szülők, a tanárok és a diákok többsége. A Földes Ferenc Gimnázium élére szocialista politikusok szerint a kormánypárti képviselőknek kötelességük a mindenki által preferált jelöltet kinevezni. Nem születhet politikai döntés – hangsúlyozzák.

 

– Egy városvezetőnek normális esetben az a feladata, hogy figyelembe és tudomásul vegye, mit is szeretnének az általa vezetett település polgárai. Elfogadhatatlan, hogy a fideszes dr. Kriza Ákos polgármester dacból, netán érdekből megakadályozza, hogy Veres Pál legyen a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója – hangsúlyozta portálunknak Földesi Norbert, a miskolci MSZP-frakció vezetője. Hozzátette: Verest a szülők, a pedagógusok és a diákok többsége is egyértelműen támogatja, és az MSZP megtesz mindent azért, hogy megakadályozza a város oktatási rendszerének szétverését.
Infinety network
Földesi Norbert szerint a fideszes városvezetés bosszúból nem hajlandó kinevezni Veres Pált, az igazgató ugyanis korábban nyilvánvalóvá tette, hogy nem támogatja az iskola nevének megváltoztatását, noha a kormánypárti politikusok a kezdeményezés mellé álltak. Az intézmény diákjai és volt diákjai tavaly nyáron rövid idő alatt közel 40 ezer aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a városvezetés álljon el névváltoztatási tervétől, s továbbra is Földes Ferenc nevét viselhesse az iskola. A Fidesz végül meghátrált. stop.hu