A Magyar Labdarúgó-szövetség igenjére  vár a Diósgyőr 800 millió forintos stadionrekonstrukciós pályázata, társasági adópénzből optimális esetben jövő áprilisra lehet kész a stadionfelújítás – jelezte Dudás Hunor, a futballklub ügyvezetője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hozzátéve: Elek Ákos és Rudolf Gergely leigazolásával a dobogós helyezés sem túlzott elvárás.

 

„Sajnos a város politikusainak költségvetési lobbizása a stadion felújítása érdekében nem sikerült, ám velük együttműködve mi is tesszük a dolgunkat egy másik szálon: beadtuk 800 millió forintos társaságiadó-pályázatunkat a stadionrekonstrukcióra az MLSZ-nél, várjuk a döntést. Ha rábólintanak, azonnal kezdhetjük a munkát: megvannak a szóbeli ígéreteink, Miskolc vállalati összefogására lesz szükség. Ha minden jól megy, leghamarabb jövő áprilisban lehetne a megújult stadionban játszani – ehhez decemberben indítani kellene az építkezést” – mondta az ügyvezető.
Dudás Hunor kitért a csapattal szembeni elvárásokra is: „Ekkora és ilyen fanatikus szurkolótábor mellett csakis a támadófutball működhet. A futball ugyanis a nézőkért van, s Leisztinger Tamás klubtulajdonos is a szép játék és a katarzis híve. Ő az első hatba kerülést kérte erre a szezonra, azóta persze megjött Elek és Rudolf, úgyhogy én ambiciózusabban a dobogóra gondolok, vagy Európa-ligát érő negyedik helyre. Az elmúlt évtizedek legerősebb keretével rendelkezünk, megtörtént az igazi áttörés az erős futballistaegyéniségek leigazolásával.
„Korábban csak álmodozhattunk arról, hogy Rudolf Gergely-szintű, nemzetközi pályát bejáró játékost hozzunk haza, most viszont a tulajdonos segítségével mindent bevetettünk a megszerzésére, kivártunk az érdekében, növeltük a költségvetésünket. Hogy mennyivel, arról nem szívesen beszélek – a játékos fizetése legyen az ő titka. Én nem ellenzem a magyar focistafizetések nyilvánosságát, ehhez azonban nekik is hozzá kell járulniuk” – tette hozzá a diósgyőri klubvezető.