Egyre többeket késztet megszólalásra  a Földes igazgatóválasztása körül kialakult helyzet – csütörtök délután miskolci pedagógusok rangos szakmai szervezete, a Földes gimnázium egykori emblematikus történelemtanárának nevét viselő Pápay Sándor Oktatási, Pedagógiai Műhely tagjainak véleményét jutatta el Óváriné Balajti Zsuzsanna, a társaság koordinátora.

 

A Pápay Sándor Oktatási, Pedagógiai Műhely tagjai aggodalommal telítve kerestek meg az elmúlt napokban engem, mint pedagógiai műhelyünk koordinátorát, a Földes Ferenc Gimnáziumban kialakult helyzettel összefüggésben – írja Óváriné Balajti Zsuzsanna.
– Magam ezután az iskola vezetésétől is kértem információkat a helyi híradások figyelemmel kísérése mellett. Az iskola vezetése és több pedagógus is azt jelezte, hogy az intézményvezető választásakor tartott tantestületi és közalkalmazotti véleménynyilvánításkor a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció képviselői testületileg jelentek meg az intézményben. Ezzel zavarták nemcsak a szabad véleménynyilvánításukban, hanem a szakmai kérdések feltevésében is a jelenlévő kollégákat – fogalmaz a szakmai műhely koordinátora.

Az oktatást és nevelést folytató intézmények nyugodt munkavégzésének érdekében felszólítom a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció képviselőit, hogy a pártpolitikai előnyszerzés és a politikai nyomásgyakorlás ilyen és ehhez hasonló formáitól a jövőben tartózkodjanak! Tiltakozásunkat nemcsak a Pápay Sándor Pedagógiai Műhely tagjai nevében fejezem ki, hanem azoknak a pedagógustársaknak a képviseletében is, akik helyzetükből fakadóan ezt nem tehetik meg – zárta sorait Óváriné Balajti Zsuzsanna. minap.hu