A kerekasztal-beszélgetésen a zsűri tagja, egyházi képviselők is részt vettek az érdeklődők mellett.

 

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a konferencia előtt köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nagyszerű, hogy van a CineFesten egy szakmai lehetőség arra, hogy az érdeklődők a film vallási dimenzióiról beszélgethessenek.
– A hit mai világunkban nem feltétlenül jelenik meg. Nagyon sokat árul el az, amit a Szent Atya 2010 májusában a portugál püspököknek mondott el: Jézus Krisztus hiteles tanúira ott van a legnagyobb szükség, ahol a legnagyobb a hallgatás veszi körül a hitet. Remélem, az első nemzetközi ökumenikus konferencia felhívja a figyelmet a vallásosságra – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

A konferencia jelentőségéről szólt Kiss Gábor alpolgármester is, aki hozzátette azt is, a CineFest szakmai programja évről-évre egyre gazdagabb, ami jót tesz nem csupán a fesztivál megítélésének, hanem Miskolc városának is.
– A nemzetközi ökumenikus zsűri tavaly már megjelent a CineFesten, ezúttal pedig egy konferenciával is megtisztelték a fesztivált. Nagyon izgalmas színfoltja ez az esemény a filmfesztiválnak, remélem, a jövőben is otthont adhat Miskolc ennek az eseménynek – mondta Kiss Gábor.  minap.hu