A Miskolci Rendőrkapitányság két  férfit és egy nőt vett szabálysértési őrizetbe bolti lopás miatt. Egyikük kávét, halkonzervet, a másik férfi sajtot, csokoládét, míg a nő egy üveg alkoholt akart az üzletekből fizetés nélkül kivinni. Az Edelényi Rendőrkapitányság kukoricalopás miatt vett ugyancsak szabálysértési őrizetbe két személyt, az encsi rendőrök pedig Korlát és Szentistvánbaksa külterületén több fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, mert szintén kukoricát akartak eltulajdonítani, de a földterületek tulajdonosai tetten érték őket.
Megyénk útjain egy könnyebb sérüléssel járó közlekedési baleset történt, valamint további négy anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.
Emellett a járőrök egy-egy esetben hatósági jelzést, illetve vezetői engedélyt vettek el a helyszínen.
Egy személygépkocsi 26 éves vezetője Mályi belterületén úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a járműve forgalmi engedélyét nem tartotta magánál. Ellenőrzésekor a Forgalomellenőrző Alosztály járőreinek elmondta, hogy nem tudja megmondani, hol lehet az irat, nem találja. Az adatok pontosítása során a rendőrök megállapították, hogy a személygépkocsi műszaki érvényességi ideje ez év júniusában lejárt és hivatalból ideiglenesen kivonták a forgalomból. Az autóssal szemben a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett, továbbá a jármű hatósági jelzését a helyszínen elvették.
Tiszabábolna belterületén a délutáni órákban a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedési járőrei vontak ellenőrzés alá egy osztrák férfit, aki saját személygépkocsijával közlekedett. Igazoltatása során a 60 éves sofőr leheletén erős alkoholszag volt érezhető, ezért a rendőrök vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amelyközepes fokú ittasságot mutatott. Az autóstól a helyszínen vezetői engedélyét elvették, valamint előállították a járőrök. A sofőrrel szemben ittas vezetés miatt kezdeményezett a hatóság eljárást.
A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.