A miskolci önkormányzati szállodából Sárvárra irányítják a vendéget

Egy cikket ajánlanék  az Ön figyelmébe. Remélem meg tudja jelentetni az oldalon. Nevem egyelőre nem szivesen árulom el, mert féltem a munkahelyem. Két képet csatolok
 A mai napon találkoztam a Centrum Apartman Hotel honlapjával az Interneten a Centrumapartmanhotel.hu oldalon. A weblap megjelenésével kapcsolatosan nincs észrevételem. Már klasszikus, hogy ízlések és pofonok… Azonban a tartalommal szemben nem lehet szó nélkül elmenni, hiszen a garázsunk után befizetett építményadóból áldoztak a honlapra és a hotelre. 
centrumapartman_2

 Munkámból adódó szükségszerű gyakori utazásaim miatt számos hotel, szálloda, panzió honlapján fordultam meg és foglaltam. Ezek ismeretében funcionálisan egy tákolmánynak tudom minősíteni a szóban forgó weblapot. Az oldalon a foglalás funkció egy rendkívül egyszerű kivitelezésű „valami”. Ilyen foglalási funkciót 10 éve alkalmaztak hotelek. Nincs előzetes foglaltság ellenőrzésére lehetőség, fapados módszerrel valaki majd egyszer visszaszól telefonon, hogy van-e szabad hely. Ez ugye vicc? A dátum választó funkció némely böngészőben működik, némelyben nem… A honlapon található fényképek egyetlen élettel töltött képet sem tartalmaznak. A bár polcai üres kávéscsészékkel vannak tele. Egy művirágon kívül semmilyen életre utaló jel – egy mosolygó recepciós, egy elégedett vendég – sincs. Mitől is kapna kedvet az utazó a szálláshely – pontosabban szellemek járta ház – meglátogatására?
Az ajánlatok menüpont az alábbi tartalommal várja a látogatókat „Ezen az oldalon megtalálja a Centrum Apartman Hotel ajánlatait, olvashatja legfrissebb aktualitásait, híreit hasznos információit. Látogasson ide gyakrabban!
Tartalom feltöltés alatt…*” Vagyis úgy akar az oldal eladni valamit, hogy utalás sincs arra, hogy mennyi az annyi.
A miskolci autószervizek (?) menüpont olyan cégeket tartalmaz, amelyek már réges rég bezárták kapuikat. Ilyen a volt Mazda kereskedés vagy a Lóránttfy utcán található Peugeot szalon, amit ma már méteres gaz ural. Helyi viszonyokat azonban csak egy helyi cég ismerhet, de ne rohanjunk ennyire előre!
 A tartalmi és formai silányság még csak-csak elfogadható azonban az, hogy a miskolci adófizetők pénzéből épített szálláshely honlapjának elkészítésével egy idegen céget bíztak meg az már – pestiesen szólva – kiveri a biztosítékot… A készítő személyére utal az a link, ami a honlap alján van és a gyöngyösi Rendszerkontroll Kft. honlapjára visz, ahol a „feltöltés alatt” tartalommal szembesül a látogató. A céggel szemben történetesen végrehajtás van a hiteles cégnyilvántartás szerint. (elrendelő: dr. Bereczki Zsigmond közjegyző, ügyszám: 34015/Ü/70292/2012.) Miskolc város informatikai képzést nyújtó középiskolák fenntartója és történetesen egy nívós informatikai képzést nyújtó egyetem otthona. Számos – nemzetközi és hazai szinten is – ismert és elismert webes fejlesztő cég székhelye Miskolc. Ezek a cégek itt fizetnek adót, itt adnak munkát az itt élő embereknek. A város azzal, hogy egy gyöngyösi céget választ a városi üzemeltetésű apartman honlapjának elkészítésére saját tanárainak, lakosainak, vállalkozóinak a képességeit minősíti le.
 Eddig minden nagyobb kivizetelezésnél az volt a válasz, hogy a közbeszerzés kötelez. Feszegessük-e egyáltalán azt a kérdést, hogy volt-e közbeszerzés, kértek-e ajánlatot miskolci adófizetőktől? Vállalkozói berkekben ismert Kósa Lajos lokálpatriotizmusa. Ha esetleg közbeszerzés keretében „elvisz” nem debreceniként egy munkát valaki, akkor a polgármester nem rest jelezni, hogy örömmel látná, ha helyi cégek lennének az alvállalkozók.
 Persze lehet, hogy nem közvetlenül a gyöngyösi cég számláz, hanem az udvari grafikai- és webfejesztő beszállító. Ha így van talán érdemes összehasonlítani a debreceni és a miskolci mintát. Az egyik vesztes helyzetből is igyekszik a helyiek javára visszafordítani az ügyet, a másik egy olyan céget bíz meg, aki kiszervezi a városból a megbízást.
 A város azonban arról is tanúbizonyságot ad, hogy a saját maga által alkotott rendeletet sem tartja tiszteletben. A Miskolc Megyei Jogú Város 1/1990.(XII.29.) számú rendelete „1/1990.(XII.29.) számú rendelete” 4. § (3) pontja az alábbiak szerint rendelkezik:
az Önkormányzat intézményei, a Polgármesteri Hivatal, az általuk használt iratokon, az intézmények közalkalmazottai, a hivatal köztisztviselői névjegykártyáin, amennyiben ezek az intézmény megnevezése mellett a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szöveget is tartalmazzák.”/ Ezzel szemben a honlapon, a támogatók között egy igénytelenül, átgondolatlanul pirossal odavetett logó szerepel Miskolc város webcímével… Gyöngyösön bizonyára nem tudják, hogy a város színei az óarany és a bíborvörös és nem a citromsárga, élénkpiros, fekete… Persze az Operafesztivál új logójának színeiben is kiválóan megfér a rózsaszín és a lila és a világoskék a külföldi látogatók fejében beégett, város színei helyett…
 Az már csak egy külön érdekesség, hogy a honlap alján szerepel egy webcím: „http://centrumapartman.hu”, ami a Centrum Apartman Sárvár honlapjára viszi a látogatókat.
Biztos nagy sürgősséggel a fenti hibákat javítani fogják az „illetékesek” és az lesz a válasz, hogy a honlap még nincs kész és még nincs a nyilvánosság szakaszában, azonban a nagyközönség számára átadott – még egy jelszóval sem védett – honlap csak egy kezdő cég esetén tekinthető munkaanyagnak. Átadták, megnyitották, mint ahogyan a hotel is fogad(ná) a vendégeket…
Köszönettel,
 Egy munkahelyét féltő olvasójuk..