Időjárás: napos, száraz, nyári idő várható

Nyugat-Európa felett nagy  kiterjedésű ciklon örvénylik. A ciklonhoz tartozó hullámzó frontrendszer mentén Skandinávia, a Baltikum, a Német-Lengyel-alföld és az Ibériai-félsziget felett is sok a felhő, több helyen esik az eső, délnyugaton néhol zivatarok is kialakulnak. Ugyanakkor a kontinens déli, délkeleti részén általában napos, száraz, eseménytelen idő a jellemző. A délutáni órákra az utóbbi tájakon nagyrészt 24 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Görögországban 33, 37 fokot is mérnek. Ezzel szemben a felhősebb nyugati és északi területeken a csúcshőmérséklet 11 és 20, Skandináviában csupán 4 és 10 fok között változik.
A Kárpát-medencét csütörtökön nyugat felől a fent említett frontrendszer hideg-, majd pénteken dél felől melegfronti szakasza éri el.
Várható időjárás az ország területén péntek estig:
Nyugaton és északon helyenként már megvastagszik a felhőzet, ott néhol zápor, zivatar kialakulhat. Estétől másutt is növekszik, vastagszik, majd az éjszaka második felétől az északi és nyugati országrészben ismét csökken a felhőzet. Főként délen és keleten fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Pénteken napközben északon alapvetően napos, száraz idő ígérkezik, ugyanakkor délen sok lesz a felhő, arrafelé továbbra is számíthatunk elszórtan esőre, záporra. A déli, délnyugati szél előbb a Kisalföldön, este, éjszaka másutt is nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 18 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19, 26 fok között várható.