A mai napon olvastam a  2012. október 02. kedd-n kelt levelet, melynek a címe a következő volt: Tisztelt Szerkesztő Úr!
„A képviselő fát vágat, nem ültet !”
A levélben leírtak hatására az alábbi gondolataimat szeretném Önnel itt megosztani, mivel a hozzászólások rovatból nem tudtam elküldeni.
Név: Lokálpatrióta kisnyugdíjas
T. Szerkesztő Úr!
Teljesen igaza van a fenti írás közzétevőjének, csatlakozok!!!
De, ha már itt tartunk, hogy mire nem képesek honatyáink, akkor engedtessék megemlítenem,hogy városunk egykor nagy népszerűségnek örvendett AVAS Szállodája az enyészeté lett!!! És ez bizony, csak enyhe kifejezés erre a valaha csodás épület állapotára!Testvérbátyám, Édesanyám, rokonaim is itt dolgoztak az 50-s 60-s években.
Kérem , én nem tudom ki v. kik itt a HUNYÓK!De nagyon szeretnék a szemébe nézni, és belevágni a képükbe, hogy a strici egy áldott jó lélek hozzájuk képest, amiért átadták az enyészetnek ezt a Kincset!
Én 12 évig távol voltam szeretett városomtól, és megdöbbenve tapasztaltam, amikor visszajöttem, hogy ez a szép és emlékekben gazdag épület ugyanúgy árválkodik, eltűnt szépségét szél szaggatta zöld hálóval próbálja eltakarni, egy vénkisasszony szemérmességével, mint amikor elköltöztem!Számomra nagyon elszomorító látvány. Nap mint nap, amikor elmegyek előtte elszorul a torkom.
Kérem mindazokat a lokálpatrióta Miskolciakat, akiknek ugyanúgy bántja a szemét mint nekem, és szívesen kiállnának a szálloda elé egy csendes TÜNTETÉSRE, hogy felhívjuk a város vezetését emígyen! ÉBRESZTŐŐŐŐ FEL,
Tisztelt vezetők !!! Mert csak hetek, hónapok kérdése és összedől ez a szép épület!!!Tegyünk valamit közösen!
Kérem Önt T. Szerkesztő Úr szenteljenek egy kis időt, és szót ezért az ügyért! Hassanak oda, keressék meg a felelősöket, ez ma úgyis nagy divat ebben az országban, csak ennek lenne értelme is!!!EZ IS legyen KÖZÜGY!!!
Reménykedve várjuk segítségét, és válaszát!
Tisztelettel:egy szintén diósgyőri, Városát nagyon szerető Utolsó(?)Mohikán-asszony és árva védence!
UFFF!