Hoki mindhalálig – Elhunyt dr. Mayer Péter

Óriási veszteség érte a miskolci jégkorongtársadalmat. Életének 59. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Mayer Péter, a Miskolci Hoki Klub, majd a Miskolci Jegesmedvék Jégkorong Sportegyesület korábbi elnökségi tagja, aki csaknem három évtizedig dolgozott a miskolci jégkorong felemelkedésén.

Dr. Mayer Péter élt-halt a jégkorongért. Sajnos ezt a legtragikusabb értelemben írhatjuk le, hiszen a miskolci hokiért 1986 óta dolgozó sportvezető szíve a vasárnapi Miskolc-Csíkszereda mérkőzésen átélt izgalmakat már nem tudta feldolgozni. Az a szív, amely közel 30 éven keresztül hajtotta, hogy civil foglalkozása mellett a miskolci jégkorongért is megtegyen mindent. És meg is tett. Sőt nagyon sokszor még annál is többet. Nélküle ma a miskolci hoki nem lenne ott, ahol van. Nem tántorította el semmiféle nehézség, pedig abból volt bőven. A legmostohább körülmények sem szegték kedvét, azért dolgozott rendületlenül, soha el nem múló lelkesedéssel, hogy a miskolci jégkorong olyan szintre emelkedhessen, amelyről korábban még csak álmodni sem mert senki. És megcsinálta. Persze nem egyedül, ám az ő munkája, kitartása nélkül mindez egészen biztosan nem valósulhatott volna meg. Éppen ezért jelent a miskolci hokinak soha nem pótolható veszteséget az ő távozása.
Ám emléke velünk marad. A miskolci jégkorong mai sikereinek falában jó néhány tégla az ő kezenyomát őrzi, és ezt soha, senki nem veheti el tőle. Mindig azt vallotta, hogy a pályán az utolsó pillanatig, az utolsó leheletig küzdeni kell. Ő megtette. Az élete volt a hoki, és sajnos a halála is. Öröksége azonban tovább él, minden egyes miskolci gólban.
– Miskolci Jegesmedvék vezetősége –