Komoly riadalmat okozott fideszes   körökben az újabb választási bukta, ezúttal Sopronban. A történtek után többen is arra hívták fel a figyelmet, hogy milyen bölcs lépése volt Kriza Ákosnak, amikor úgydöntött, ne mondjon le képviselőségéről Benczés Miklós Diósgyőrben, mert itt is borítékolni lehetett volna a vereséget.
Nem véletlen tehát az sem, hogy egyre többen gondolkoznak azon, hogy miképpen alakul a Fidesz sorsa Miskolcon. Vannak olyanok, akik szerint Orbán Viktor elengedte Miskolc kezét,és ennek következményei lesznek. Ez persze tévedés, nem Miskolc, hanem általában az önkormányzatok vannak ejtve. O.V alaposan megkurtította az önkormányzatok mozgásterét, ahol ugyanaz az voks vásárlás folyt korábban, mint kormányszinten, csak itt 30 centiméteres kilátók, ravatalozók épültek, meg fölösleges mély- és magas garázsok… és erre az isten pénze is kevés volna. Persze ennek az lesz az eredménye, hogy egyre több helyen  visszajönnek a szocialisták,  de kit érdekel ez, ha a Fidesz kormányozza az országot..
Az önkormányzatok két év múlva olyan zörgő csontvázú zombik lesznek, mint amilyenek most a megyei önkormányzatok. Miskolc 2014 utáni polgármestere olyan fontos kérdésekben dönthet majd önállóan, hogy például mikor vágják le a füvet a parkokban, és mi legyen az ebéd az iskolában. Ezt a munkát bármilyen pártszínekben el lehet látni következmények nélkül, a polgároknak meg teljesen mindegy lesz ki vezeti a várost.