Seresné Horváth Zsuzsa. A  Jobbik miskolci szervezetének – ha még van ilyen- képviselői…

„A Jobbik miskolci szervezetének – ha még van ilyen – képviselői, csak hogy benne legyenek az újságban, most már szinte naponként fordulnak a nyilvánossághoz, teljesen valótlan, minden alapot nélkülöző ügyekkel” – írta közleményében Seresné Horváth Zsuzsa Fidesz – KDNP önkormányzati képviselő, a radikális párt sajtótájékoztatóin elhangzottakra reagálva.

 

– Legutóbb – csak hogy idős miskolci, perecesi lakosok idegeivel játsszanak – a Perecesi Gondozóház bezárásával riogattak. Annak ellenére híresztelik ezt a miskolci jobbikosok, hogy a város szociális intézményeinek működéséért felelős szakemberek, maga az illetékes alpolgármester is, többször leszögezte: a Perecesi Gondozóház megmarad! Akkor is megmaradna a Perecesi Gondozóház, ha egyébként egyetlen ellátottja sem lenne! – írja a képviselő. Mint fogalmaz: „Az „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz” című eredményes ÉMOP pályázat keretében ugyanis Miskolc város önkormányzata 19 millió értékű beruházást valósított meg az intézményben és így az önkormányzatnak fenntartási kötelezettsége van 2016. szeptember 2-ig!

Az intézmény a perecesi lakosság számára a szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokhoz (szociális ügyintézés, tanácsadás, családgondozás, stb.) való helyben történő hozzáférést biztosítja majd. További terv, hogy rendszeresen szervezett közösségi és prevenciós programok is lesznek az épületben, amelyek a szabadidő tartalmas eltöltése mellett a generációk közötti kapcsolatépítést is erősíthetik. Az étkeztetést pedig továbbra is ezen a helyen vehetik igénybe az arra rászoruló idős emberek. A Perecesen élők számára így ebben az intézményben emberközelibb, és több szociális szolgáltatás nyújtására nyílik majd lehetőség!”

– A miskolci közéletben saját maguk helyét kereső jobbikosok másik, úgynevezett slágertémája a Kanadából hazatelepülni akaró romák ügye. Újra elmondjuk: a Kanadából visszatérő romák számára nem kívánunk lakhatást nyújtani. Nem ürítünk ki épületeket számukra és üresen álló épületeket sem adunk át nekik! – fogalmaz közleményében Seresné Horváth Zsuzsa, kihangsúlyozva, hogy hatóság a lakcímbejelentési kötelezettséget is folyamatosan vizsgálja. Ha a lakcím nem valós, azt a kérelmet elutasítják. Ha ez az utólagos ellenőrzésen derül ki, akkor a lakcímet megszüntetik.

„Miskolc Megyei Jogú Város lakcímbejelentés helyi szabályairól szóló rendelete értelmében az sem történhet meg, hogy például egy 42 négyzetméteres lakásba, ahol már laknak heten, még többen beköltözzenek. Mindezek után, nyomatékosan kérjük a miskolci jobbikosokat, hogy politikai zavarodottságukban ne riogassák feleslegesen Miskolc város lakosságát!” – hangsúlyozza közleményében a Fidesz – KDNP-képviselő.