A főpolgármester levelet írt a Népszabadság  főszerkesztőjének, amiben kilátásba helyezi, hogy jogi lépéseket tesz a lap ellen, ha a lap újságírónője nem változtat magatartásán.
Mint írja, tisztában van a sajtószabadság fontosságával és tiszteletben tartja azt, így tudomásul veszi, hogy Szalai Anna évek óta, átlag két naponként rendkívül rosszindulatú, a súlyos hagyatékot elfedő, teljesen egyoldalú írásokat présel ki magából az újságban. Ám Szalai Anna az utóbbi időben olyan teljesen alaptalan, személyeskedő és valótlan állításokat tesz és tálal kész tényként, ami már legalábbis súrolja a hitelrontás és rágalmazás határát, teszi hozzá.
Ezért Tarlós István tájékoztatta a Népszabadság főszerkesztőjét, hogy amennyiben a helyzet nem változik, úgy nem marad más választása, mint jogi lépéseket tenni, „mert a jelek szerint Szalai Anna fékevesztetté vált”.
Tóth Levente, a Népszabadság főszerkesztője elmondta, hogy tudomásul veszik, ha Tarlós úgy érzi, hogy sérelme van egy cikkel kapcsolatban, akár peres úton orvosolni kívánja. Hozzátette, hogy a főpolgármesteri levél nem változtatja meg a Népszabadság cikkírási gyakorlatát.