Interpellált a parlamentben távhőügyben  Sebestyén Lászlóországgyűlési képviselő „Rendeletben szabályozzák a maximális távhődíjat!” címmel. A felszólalást az igazságtalan távhőszámlák indokolták. Dr. Fónagy János nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár is kijelentette válaszában, hogy társadalmilag nem igazságos a rendszer, amelyik szerint kizárólag a költségosztók alapján számlázták ki a díjakat. Hangsúlyozta viszont, hogy a kormány olyan rendeletet dolgozott ki és fogadott el, amelyik alapján – ha a tulajdonosi közösség fűtési költségmegosztókat alkalmaz – a távhődíj 30-50 százalékát légköbméter arányosan, a többit részét pedig a fogyasztás alapján kell kiszámítani.
„Abban is tökéletesen igaza van a képviselő úrnak, hogy sok múlik a társaság közgyűlésének a döntésein, ugyanakkor ennek megvannak a maga szabályai, és a közgyűlési döntéseknél megvan a megfelelő minoritásvédelem” – hangzott el a válaszban. (A minoritás kisebbséget jelent – a szerk.)
Arra, hogy mit szólnak a válaszhoz azok, akik a rendelet megváltoztatásában bíztak, s hogy mire elég a „minoritásvédelem”, visszatérünk. boon.hu