Dübörög a választási kampány  Miskolcon, ahol az ellenzék szerint revansot lehet venni a két évvel ezelőtti vereségért. (A miskolci szocik szerint készült egy, a Fidesz által rendelt közvélemény kutatás, amely ezt megerősíti, bár erről a másik oldalon nem beszélnek, de lehet, hogy csak urban legend az egész…)
A szocik a hétvégén dobták utcára a szakemberek szerint alsó hangon is 2 millió forintba kerülő lapjukat Miskolci Valóság néven.
Az újságot lapozva nagyjából kikövetkeztethető, melyek azok a témák, amelyek a kampányban nagy hangsúlyt fognak kapni. A Földes-ügy, amely vezető anyag a lapban. A szocik jó érzékkel kaserolják a témát, melynek során a városvezetés nekiment a saját szavazótáborának, és ahelyett, hogy megpróbálnák elsimítani az ügyet, állandóan emelik a tétet.
Selyemréti strand. Ebben viszont az a poén, hogy kétségtelen, Krizáék is beledőltek a kardjukba, de a szocik is szétbénázták a helyi néplavór építkezését.  
Munkahelyteremtés. Hálás téma. A szocik, akik maguk sem jeleskedtek ez ügyben, most számonkérnek. Érdekes módon a fészekrakó témával meglehetősen visszafogottan foglalkozik a lap, talán beismerve azt, hogy ez bizony vastagon a saját saruk.
Hálás témának tűnik a Kriza-féle klientura építés, az erdélyi káderek tündöklése és a városházi jutalmak ügye, amelyek viszont mégsem eléggé hangsúlyosak a lapban. Vajon miért? Van valami titkos háttérmegállapodás az ügyben?
És végül, de nem utolsó sorba: karaktergyilkosság rogyásig.
Csöbör Katalin költségtérítése és szerepe az elbukott Raiffeisen projektben, Zsiga Marcell nagy bukása a 47 ezer forinttal, Sebestyén László DAM-os ígéretei, Kriza Ákos elhíresült bejelentése, „270 nap múlva lesz egy új strand Miskolcon”.
A lap elolvasása után már csak egy kérdés marad. Kap-e újabb megbízást a a városháza sajtóhelyreigazításokkal foglakozó budapesti ügyvédi irodája?