A Jobbik arcátlansága, hogy a menetet,  melynek elnevezését galád módon lopták, a szegénység elleni fellépés világnapjára szervezték. Ott tervezték menetelésüket, ahol egyébként egyre izmosabban van jelen a szegénység, különösen mióta a fidesz-kdnp irányítja országunkat. Elég legyen emlékeztetőül, hogy adópolitikájuknak köszönhetően a 200 ezer alatti keresetűek rosszabbul jártak. És mára már nem közhely, rosszabbul élnek mint két éve, köszönhetően a számtalan új adónak és a gyorsuló inflációnak. Itt a legtöbb munkát hiába kereső, itt élnek legtöbben akiktől elvették a rokkant-nyugdíjat.

Kriza Ákos Miskolc polgármester három nagy hibát követett el október 17-e kapcsán.

Először is az elmúlt két évben még csak kísérletet sem tett arra, hogy visszaszorítsa a közgyűlésben gyűlöletbeszédet, az uszítást, a fasiszta eszméket. Érdemes fellapozni a jegyzőkönyveket, belehallgatni a hangfelvételekbe. Sőt titkon örvendezett, hogy nem neki kell kimondania … és számtalanszor támogatásról biztosította a szélsőséges kezdeményezéseket. A jobbikos belső viták áldozatát szárnyai alá vette és ébren tartja a „szélsőjobb-lángot”.

Másodszor akkor követett el helyrehozhatatlan hibát, amikor a 14 civil szervezet kezdeményezését, a demonstráció helyett tárgyalást elutasította!
Ezt a javaslatot a DK és Szolidaritás valamint a Jobbik kivételével a többi demonstrációra készülő szervezet is üdvözölte, de nem jutott el a füléig! Kriza Ákos ugyanis nem híve a tárgyalásoknak. Uralkodni, utasítani szeret. Így tett a Földes kérdésében, az iskolák államosítása ügyében. Ezért nem tárgyal az ellenzéki pártokkal. De sorolhatnánk a két év termését. Vereségnek érzi a tárgyalást, gyengeségnek éli meg a demokrácia szabályai szerinti polgármesterkedést. Nos, ha élére áll a civilek javaslatának, nincs október 17-e!
De akkor nem hangozhattak volna el amit Ő is szeretne mondani. Csak gyáva ahhoz, hogy igazi arcát mutassa: kimondatta Vona Gáborral és haverjaival.

Harmadszor akkor zökkent ki a polgármesteri szerepből, amikor a demonstráció után azt nyilatkozta, provokátorok uralták a terepet azon a szerdai napon.
Egy kalap alá vette a Jobbikkal a Demokratikus Koalíciót, a Szolidaritást, a Romano Teatro Egyesületet, a Cigány kisebbségi Önkormányzatot és az összes többi cigány szervezetet, polgárjogi mozgalmat, mindazokat akik a kirekesztés, a fajgyűlölet és fasiszta hang ellen léptek fel. Nem értette meg, hogy neki, mint Miskolc Polgármesterének a cigányok menetében kellett volna feltűnni vagy Molnár Csaba, Varga Gergő mellett kellett volna állnia az Avason, a Fényi Gyula téren. Ehelyett megismételte a maga megalkuvó módján: a „fészekrakóknak” Miskolcon kívül a helyük. Ennyi a programja a megyei jogú város polgármesterének. De tovább hogyan lesz, kérdezik velem együtt sokan.
Erre nem ad választ, nincs bátorsága gondolatait továbbfolytatni…