Dr. Kiss János (Fidesz) frakcióvezető
Gazdaság
Az elmúlt két esztendő értékelését nem lehet elvégezni anélkül, hogy ne hívnánk fel a figyelmet arra a tragikus örökségre, ami Miskolc korábbi szocialista urai után maradt ránk a 2002. és 2010. közötti időszakból. Bármennyire is fáj ez a miskolci szocialistáknak, újra és újra el kell mondani, hogy irdatlan hitelállományt hagytak a városra. Ebből a rendkívül nehéz helyzetből indulva mára konszolidáltuk a város pénzügyeit, közben 1.200 fővel csökkentettük a regisztrált munkanélküliek számát.
Turisztika
A Fidesz-KDNP frakciószövetség azért dolgozik, hogy a miskolci turizmus elfelejtse végre a hét szűk esztendőt. A munka két szálon halad, egyrészt folyik Miskolc turisztikai és szabadidős központjainak (Tapolca, Diósgyőr, Lillafüred, Selyemrét, a történelmi Avas) újjáépítése, másrészt folyamatos a város kiajánlása – különös tekintettel a gyógyászati turizmusra – különböző kiállításokon, turisztikai kiadványokban és hírlevelekben.
Fejlesztések
A szocialistáktól több átgondolatlan, befejezetlen, forráshiányos projektet örököltünk. Ennek oka az volt, hogy a szocialisták kormánya, a politikai bukás biztos tudatában, könnyedén támogatott minden pályázatot, igaz pénzt adni már nem tudott azokhoz. Mi azt mondjuk, hogy a fejlesztés sikere azé, aki a fejlesztést kifizeti. Márpedig a fejlesztésekhez szükséges 15%-os nemzeti önerőt az Orbán-kormány adja, és a városi önerőt is a FIDESZ-KDNP teremti elő.
Oktatás
Minden megörökölt pénzügyi nehézség ellenére fenntartottuk iskoláinkban az oktatás színvonalát, megújítottuk a gyermekétkeztetést, megreformáltuk az idegennyelvi-képzést. Néhány iskolát átadtunk egyházi fenntartásba, ezek az iskolák teljesítményükkel igazolták, hogy a közgyűlés jó döntést hozott, amikor az átadásokat támogatta. Ismételten beigazolódott, hogy az évszázados oktatási múlttal rendelkező egyházak a magyar iskolarendszer fontos elemei, és az egyházi iskolák az erkölcsi nevelés terén is példamutató munkát végeznek.  bonn.hu