„A csaknem egymilliárd forint  összköltségvetésű program hat alprogramjában, közel 1400 munkavállaló dolgozik, ebből Miskolcon 660 fő” – mondta Dr. Bakos István. Miskolc Kistérség Többcélú Társulásának munkaszervezet-vezetője hozzátette, hogy az így munkahelyhez jutottak értéket teremtenek, hiszen a közfoglalkoztatottak keze nyomán tisztulnak meg a patak medrek; a Pereces, a Hejő, a Lyukó, a Szinva patak főként árvízveszélyes szakaszai, valamint Szirmán a Vezér árok, mely a városrész belvíz elvezetését szolgálja.
A történelmi Avas csúszásveszélyt jelentő eltömődött vízfolyásait is kitisztították, jövőre pedig az utcai vízelvezető árkokkal folytatódik a munka.
Jövőre felújítanak is
A mezőgazdasági alprogramban Miskolcon 33 fő dolgozik. Karámokat építenek, 42 tenyész mangalicát gondoznak és ők művelik az egyre bővülő fóliasátras ültetvényeket is. A Start program keretében 190 fő az illegális hulladéklerakókat számolja fel.
Bakos István elmondta még: A „Belterületi utak karbantartása” alprogram keretén belül ötvenen a kátyúk eltüntetésén, ugyancsak ötvenen a mezőgazdasági földutak rendbetételén dolgoznak. boon.hu