A Tolna megyei tűzoltók Ausztriából  fordultak vissza, mert jött az ukáz az OKF-ről, mégsem vehetnek részt a versenyen.
Megalázta és anyagilag megkárosította a salgótarjáni tűzoltó lépcsőfutóverseny győztes csapatát a katasztrófavédelmi főigazgató. A paksi, szekszárdi és dombóvári tűzoltók a Tolna megyei igazgató bátorítására jelezte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF), hogy részt vennének október 6-án az Österreichische Firefighter Combat Challenge-en. Az OKF-ről vissza is érkezett egy útmutatás a költségelszámolásra vonatkozóan, amelyben egy szó sem esett arról, hogy megtiltanák a versenyen való részvételt.
A tűzoltók az interneten 90 euróért lefoglalták a szállást, és befizették fejenként a 25 euró nevezési díjat. A verseny előtti napon útnak indultak, majd az osztrák határt átlépve jött a telefon, mindegyikőjüket a saját katasztrófavédelmi kirendeltségvezetőjük hívta. Indoklás nélkül elmondták nekik, hogy a főigazgató utasítására nem vehetnek részt a versenyen. Azt is az értésükre juttatták, ha tovább utaznak, az állásukkal játszanak.
A három tűzoltó elkeseredve fordult vissza, hiszen jó ideje készültek a versenyre, rááldozva a szabad idejüket is, és nem kevés pénzt áldoztak a kiutazásra. Végül a kifizetett szállásdíjat, a nevezési díjat és a felmerült üzemanyagköltséget is nekik kellett állniuk, így fejenként több mint 20 ezer forint káruk keletkezett.
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete felháborodását fejezte ki az eset miatt. Érdeklődésükre az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon megerősítették, hogy Bakondi György tű. altábornagy tiltotta le a részvételt, de magyarázattal ezidáig senki sem szolgált.
A Firefighter Combat Challenge az Egyesület Államokból indult ki, nemzetközileg rendkívül elismert megmérettetésről van szó, és most először rendezték meg Ausztriában.
(Lánglovagok.hu)