88 fős kerettel, benne 60 újonccal kezdte meg a felkészülést a Miskolc Renegades

88 fős kerettel, benne 60 újonccal kezdte meg a felkészülést a Miskolc Renegades amerikai futballcsapat. Az új játékosokkal mind a senior, mind a junior egység erősödik. A sportrajongók a következő év tavaszán láthatják majd pályán a csapatot, akkor indul ugyanis a 2013-as országos bajnokság.

 

Egy éve alakult a Miskolc Renegades, és azóta nem okoztak csalódást az amerikai futball hazai szerelmeseinek. A 2012. évi szezonban a Nyíregyháza Tigers segítségével a magyarországi bajnokságban a Divízió II. 4. helyét szerezték meg, de a játékosok egy része a CEI (Közép Kelet Európai Interliga) küzdelmeiben is részt vett, a szabolcsiak egységét erősítve.

– A következő, 2013-as szezonra egy, a régi játékosok mellett sok új arcot felvonultató csapattal készülünk, és el szeretnénk indítani saját junior egységünket is– tudtuk meg Apjok Zoltántól, a Miskolc Renegades Amerikaifutball Egyesület elnökétől. – Nagyon sikeresnek tartjuk az idei toborzásunkat, hiszen több mint 60 taggal bővült a létszám. Arról már nem is beszélve, hogy szinte minden edzésre érkeznek érdeklődők, és közülük is sokan velünk maradnak.

A juniorokat és a seniorokat is az Egyesült Államokból érkezett Phillip Hilderbrand készíti fel, mindkét csoportnak heti 2+1 edzést tartva.

Az edző szerint szükséges, hogy egészséges életre neveljék a fiatalokat, akik a tanulmányaikat sem hanyagolhatják el az edzések mellett, ugyanis ha romlanak a jegyeik, felfüggesztik a tagságukat. Ez azért is fontos Phillip Hildebrand szerint, mert Juniorok szinte kizárólag középiskolások, akiknek a legfontosabb feladata a tanulás. ( Az amerikai fiatalember egyébként „civilben” az Avasi Gimnázium idegen nyelvi lektora). A felnőtt csapatra természetesen nem vonatkozik ez a szigor, hiszen a Renegades tagjai nem hivatásszerűen, hanem szabadidejüket feláldozva hódolnak szenvedélyüknek.

Bár a bajnokság csak 2013-márciusában kezdődik, de az érdeklődők előtt nyitottak a csapat edzései, amelyeknek pontos helye és ideje a www.miskolcrenegades.hu oldalon illetve a csapat Facebook oldalán is megtalálható.