Tartalmas életének 91. évében, október 16-án elhunyt Koncz József, a Földes Ferenc Gimnázium festőművész tanára

Tartalmas életének 91. évében,  október 16-án elhunyt Koncz József, a Földes Ferenc Gimnázium festőművész tanára, Bőcs község díszpolgára, Miskolc város Pedagógiai díjának kitüntetettje, tudatta a szomorú hírt a két település önkormányzata.

Koncz Józsefet november 3-án, szombaton délután 2 órakor kísérik utolsó útjára Bőcsön, a Külső bőcsi temetőben. Gyászoló szerettei és Bőcs közössége azt kéri a részvétnyilvánítóktól, ne virággal, koszorúval emlékezzenek, ehelyett adományukat „A tudás hatalom” alapítvány részére juttassák el a Bőcsi Általános Iskolához.

Koncz József nemzedékeket tanított a művészet szeretetére és gyakorlására. Alkotóművészként is tartalmas pályát tudhat maga mögött. Utolsó kiállítását ez év áprilisában rendezték a Feledy-házban, 90. születésnapja alkalmából. Ez alkalomból mondott köszöntőjében Dobrik István művészettörténész „igazi emblematikus embernek” nevezte a festőművészt, aki nemzedékeket nevelt fel, indított el az alkotói pályán.

Koncz József pedig így beszélt életéről:
– Az egykori osztályból, az érettségizők közül már csupán ketten vagyunk e világon. Ez szomorúvá tesz, de örömmel tölt el, hogy végigmehettem ezen az életpályán. Mindig kedveltem az akvarelleket, most is ezeket a munkáimat állították ki. A vízfesték okoz örömet számomra, s az alkotás. Olyan technika ez, ami gyönyörű, könnyed, s az impresszionizmus idején jött divatba. A festmények érzésvilágot rögzítenek – mondta Koncz József, aki ars poeticájaként vallja, hogy az emberi képzelet az emlékezet fonalaiból fonja koszorúját.

Emlékezzünk Koncz tanár úrra sokáig szeretettel! minap.hu