Milliókat ér Bill Clinton kőkorszaki laptopja

Több tíz millió forintért kelhet el a Fehér Ház laptopja, melyről maga Bill Clinton küldte el minden idők első amerikai elnöki emailjét.

 

1998. október 29-én a Discovery űrsikló az ég felé tört, fedélzetén John Glenn szenátorral, aki harminchat évvel korábban az első amerikaiként kerülte meg a Földet az űrben.

A második útján hetvenhét éves Glenn egyben a legidősebb ember, aki valaha az űrben járt. Küldetése kísérlet is volt, melynek során azt tesztelték, hogy miként viselik az idős emberek az űrutazás megpróbáltatásait.

Amíg a NASA-nál a kutatók Glennt figyelték, Bill Clinton egy másik történelmi jelentőségű tettet hajtott végre. Emailt küldött egy laptopról a szenátornak, mellyel megalkotta az első amerikai elnöki emailt.

Most az eBayen kínálják eladásra a 14 éves laptopot, ami állítólag tartalmazza is az ominózus levelet, továbbá egy fényképet a számítógép valódi tulajdonosáról, aki egy, a Fehér Házban dolgozó orvos volt.

A laptopért, mely persze már egy mai mobiltelefon teljesítményét sem éri el, 125 ezer dollárt (kb. 27 millió forintot) kérnek.