Jobbik nemcsak azokat a szocialista  politikusokat fogja felelősségre vonni, akik előidézték a fészekrakóproblémát, de azokat a fideszeseket is, akik a kétharmad ellenére sem szabadítják meg a miskolciakat a renitensektől – mondta Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.
A politikus elmondta, a napokban az egyik avasi társasház lakói arról tájékoztatták, hogy 10 emeletes lépcsőházukban elromlott a lift, s a „fészekrakók” által felhalmozott tartozás miatt nem tudják vállalni a 400 ezer forintos javítási költséget. A jobbikos képviselő jelzésértékűnek tartja, hogy két évvel a „fülkeforradalom” után a fészekrakók még mindig zavartalanul halmozhatják fel a közüzemi tartozásokat, dobhatják a szemetesbe a kifizetetlen számlákat.
Az ominózus lépcsőházban van olyan „fészekrakós” lakás is – tette hozzá -, melynek értéke 4 millió forint, de a szolgáltatók már 14 milliós tartozást terheltek rá. „Minden egyes nappal, amit a fészekrakók az ingatlanban töltenek, tovább nő a városi cégek behajthatatlan kintlévősége, s ezáltal az adófizetők vesztesége” – hangsúlyozta Jakab Péter, aki szerint a Fidesz azért kapott a választóktól kétharmadot az Avason és Diósgyőrben, hogy a fészekrakóprobléma megoldásának útjában álló jogi akadályokat a lehető leggyorsabban elhárítsák. Mégsem történik semmi. Ez Jakab Péter szerint mulasztásos bűncselekmény, amely milliós károkat okoz a tisztességesen fizetőknek.
„Szeretném jelezni, Jobbik-kormányzás esetén ezekért a károkért a Fidesz országgyűlési képviselői vagyonukkal fognak felelni. Addig is arra biztatom az Avas országgyűlési képviselőjét, Nagy Kálmánt, bánatpénz gyanánt fizesse meg mulasztásának árát, az ominózus liftjavítás költségét.”