Melyik a legkifejezőbb miskolci  logó? Ezzel a címmel indított internetes szavazást október elején a Borsod Online. Az ÉszakOnline információi szerint viszont némi előnyt élvezhetett a szavazáson a 6-os számot viselő, szeptemberben Miskolc új logójává kinevezett szimbólum: hivatali dolgozókat, önkormányzati cégek alkalmazottait szólították fel ugyanis munkahelyükön arra, hogy szavazzanak a városvezetés által preferált jelképre. Ezzel kapcsolatos kérdéseiket el is küldték a városháza szóvivőjének, illetve az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding kommunikációs vezetőjének, tudakolva, valóban történt(ek)-e ilyen eset(ek), s ha igen, akkor ezt a város, illetve a holding vezetése helyénvalónak, etikusnak tartja-e. Dobos Tímea városházi szóvivő kijelentette, hogy „Nem szokás a hivatalban egyetlen internetes oldalon sem szavazgatni.Az első kérdésre tehát a válasz nem, a második kérdés így okafogyottá válik. Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője írásbeli kérdésünkre csupán annyit írt, hogy „Nem szólítottunk fel senkit szavazásra”.

 

Az eszakhirnok.hu  birtokába került viszont Pásztor Imre által jegyzett, október 9-én elküldött holdingos körlevél ugyanakkor foglalkozik az internetes szavazással, reklámozza az új logót, s szavazásra buzdít. A levél címzettje „MH mindenki”, tárgya: „szavazz a logóra”.

Íme a szöveg: „Tisztelt Címzettek! Az egyik honlapon szavazás indult Miskolc új logójával kapcsolatban! Lehet szavazni az új logóra (6-os számú), az alábbi linken keresztül:

http://www.boon.hu/melyik-a-legkifejezobb-miskolci-logo-szavazzon/2094348. Nézzétek meg Miskolc új kisfilmjét is: http://youtu.be/qAraA53Pdhw„.

Azt persze nem tudni, hogy hányan tettek eleget a szívélyes munkahelyi elvárásnak, azt viszont igen, hogy az azóta már lezárult szavazáson összesen 1186-an vettek részt. A többség (33 százalék) a Nyitott kapuk városa feliratú logót választotta, az új szimbólum holtversenyben (22 százalékos támogatottsággal) a második helyet szerezte meg-írja az eszakonlie .hu  Érdekes, hogy az új logó még hátszéllel sem bírt nyerni, de az is lehet, hogy a dolgozók már nem támogatják a városháza vezetését.