Népszavazással érvényesítették a világ  legliberálisabb drogtörvényét Coloradóban. Az új módosító indítvány a liberálisnak tartott holland szabályozással szemben nemcsak a fogyasztók büntetlenségét biztosítja, hanem a marihuána tartását és fogyasztását is. Mivel a terjesztést is az állam felügyeli, Colorado adóbevétele több tízmillió dollárral növekedhet évente.  

 

„A szavazók kinyilvánították a szándékukat, mi pedig tiszteletben tartjuk a döntésüket. Bonyolult folyamat lesz, de szándékunkban áll végigcsinálni. A marihuána a szövetségi törvény szerint ugyanakkor továbbra is illegális” – nyilatkozta John Hickenlooper, Colorado állam kormányzója. Az államban népszavazást tartottak a 64-es számú módosító indítványról, ami a marihuána felnőttek számára hozzáférhető rekreációs használatára vonatkozott. A népszavazás eredményes volt; a szavazatok 36 százalékos földolgozása azt mutatja, hogy a 64-es számú módosító javaslatot a szavazók elfogadták.

Először legalizálták a szert
A népszavazás eredménye történelmi jelentőségűnek mondható, a következményeket pedig valószínűleg az egész világ figyelni fogja, ugyanis ez az első alkalom, hogy egy államban engedélyezték a marihuána fogyasztásá