A frakcióülésen egymást licitálták túl a képviselők arról, miért nem lehet ezt megtenni – mondta az Indexnek a Jobbikból kilépett Lenhardt Balázs. A kilépés oka az volt, hogy a Lenhardt a múlt héten feljelentette Szegedi Csanádot befolyással való üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt. A feljelentést a párt önkényes eljárásként értékelte, és súlyos szankcióként visszahívta a Lenhardtot a tisztségéből.

 

Lenhardt szerint ebben a témában is csak a pártra jellemző halogatás folyt, a pártvezetők pedig azt mondták, Szegedi feljelentése „túlzott kockázatokat rejt”. Lenhardt azt mondta, a pártvezetés szerint ez a Jobbikra is visszaüthet, ennek részleteit azonban egyelőre nem akarta elárulni.

A kilépett képviselő úgy érzi, képviselői esküje alapján kötelessége, hogy a tudomására jutott bűncselekményt jelentse a hatóságoknál. „A képviselői eskü viszont nem olyan, mint ha alkalmazott lenne az ember, nem kell mindenhez bólogatni” – mondta Lenhardt, aki szerint függetlenként sem tagadja majd meg „azt az utat, amiért bekerült a parlamentbe”.index.hu