Füzesséri. A polgit sikkasztással vádolják

Ügyesen védekezik Füzesséri  József, Szikszó szocialista polgármestere a bíróság előtt. A polgit sikkasztással vádolják. Lehet, hogy mégsem lehet ráverni semmit?
A vádirat szerint a polgármester fiktív utak elszámolása révén, közel egy millióval lett gazdagabb. A csütörtökön megtartott második tárgyalási napon a bírónő az úti elszámolások után érdeklődött, ezeket a rendőrségi vizsgálatok során gyanúsnak találták. Jellemzően ezek az utak mindig hétvégére estek. Válaszában Füzesséri nagyon szemléletesen elmesélte, hogy manapság a polgármester legfontosabb feladata, hogy cégekre vadásszon, akik hajlandók munkahelyet teremteni. Konkrétan említette a Patec céget, amelynek Szikszóra csábítása érdekében sokszor kellett Budapestre kocsikázni. (A cég végül Miskolcon kötött ki, a szerk.)
Szóba kerültek a cigány vajdával történt tárgyalások is. Füzesséri tervei szerint a cigányok mákot termeltek volna abban a morfingyárban, ami félkész állapotban áll vagy tíz éve a város szélén. Sokat kocsikázott a szikszói polgármester Miskolcra is, hogy egy szocialista politikussal, bizonyos Tóth Sándorral sikerdíjas szerződést kössön. Tóth azt ígérte, jutalékért munkahelyteremtő beruházásokat „intéz” Szikszónak. Füzzesséri nem járult hozzá, hogy felismerhető fotó készüljön róla.