Az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti a HVG 2013-as felsőoktatási rangsorát, a főiskolai és egyetemi karok közül idén is a bölcsészettudományi és az orvosi centrumok érték el a legjobb eredményt.

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem – az oktatók és a hallgatók kiválósága alapján ezek a felsőoktatási intézmények állnak a HVG 2013-as rangsorának élén. Az ELTE eredménye nem okozott meglepetést, bölcsészkara ugyanis hat éve vezeti az egyetemi-főiskolai karok összesített rangsorát.

Az intézményi rangsort az oktatók és a hallgatók teljesítménye alapján állították össze. Az idei adatok alapján a legjobb teljesítményű diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanulnak, míg az oktatói kiválóság – a minősített oktatók száma és aránya – alapján a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezet.

Rang

Intézmény

Hallgatók kiválósága

rang

Oktatók kiválósága

rang

1.

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)

3.

5.

2.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)

9.

2.

3.

Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)

11.

2.

4.

Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)

2.

12.

5.

Pécsi Tudományegyetem (PTE)

10.

5.

5.

Szegedi Tudományegyetem (SZTE)

5.

10.

7.

Debreceni Egyetem (DE)

6.

12.

8.

Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME)

20.

1.

9.

Semmelweis Egyetem (SE)

4.

18.

10.

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)

13.

10.