Magyar Beszállítói Nap a BMW müncheni Kutatás – Fejlesztési Központjában.

 

2012. november 8-án tizenkét innovatív autóipari beszállító kapott lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon a BMW müncheni Kutatás-Fejlesztési Központjában. A kiállításon először vett részt a miskolci Shinwa Magyarország Precíziós Kft.
A Magyar Beszállítói Nap a BMW csoport közép-kelet-európai beszerzési részlege és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Beszállítói Osztálynak (HITA) együttműködésével valósult meg. A cégek kiválasztása több hónapos előkészítő munka és szűrés alapján történt, a rendezvény mottója „Made in Hungary – offered by HITA” volt.
Az eseményre zömében olyan, a HITA által javasolt, tőkeerős beszállítók kaptak meghívást, amelyek többsége már BMW beszállító, de még nem rendezett önálló bemutató napot Münchenben. A Shinwa a miskolci gyárban készülő autó Hi-Fi berendezések és klímarendszerek műanyag alkatrészeit és összeszerelt előlapjait mutatta be.
A Magyar Beszállítói Nap keretében százharminc BMW beszerző és fejlesztő tekintette meg a magyar kiállítók által bemutatott termékmintákat, a technológiai újdonságokról készített videó filmeket és prezentációkat, illetve folytatott megbeszéléseket a cégek képviselőivel.
Mint beszállítói piac, a BMW csoport beszerzési és gyártási stratégiájában a régió és azon belül Magyarország fontos szerepet játszik. A közép- és kelet-európai beszállítóknak adott évi megrendelések együttes értéke több mint 2 milliárd euró, amiből Magyarország jelentős részt képvisel.