A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság első fokon, 2011-ben hirdetett ítéletet S. László és még 14 fő ügyében, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés büntettében.

S.László. I.r. vádlottat és H.Gábor II.r. vádlottat 3 év 6 hónap börtönre ítélte.
A III. r. vádlottat 4 évre, a IV. és VI. VII. r. vádlottat 3 év 6hónapra, az V. XIII. és XIV. r. vádlottat 2 évre, a XII r. vádlottat 3 évre ítélte.
A VIII. IX. X. XI. XV. r. vádlottat felmentette a bíróság.

A vádlottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának hivatásos állományú tagjai voltak.
Járőrszolgálat ellátásakor célzottan külföldi tehergépjárműveket ellenőriztek, és különböző összegeket kértek azért, hogy esetenként az elkövetett szabálysértések miatt ne intézkedjenek. A pénzen azután megosztoztak.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Ficsor Gabriella vezette tanácsa ma részben megváltoztatta az első fokú bíróság döntését. Az V. r. vádlott esetében, annak szabadságvesztés büntetését 5 évre felfüggesztette tekintettel arra, hogy beismerő vallomást tett. A többi bűnösnek kimondott vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a rendőri foglalkozástól, mert ez 2010. április 1. óta, a korrupciós bűncselekmények esetén kötelező a Büntető Törvénykönyv szerint.