Miniszteri autót kapott néhány  hete az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója – tudta meg a Blikk.

A lap szerint Pálffy Kinga egy fekete, 6-7 millió forintos alapárú Skoda Superbet használhat, miután a régebbi Volkswagen Passatját lecserélték erre az állami vezetők körében is kedvelt autóra. Információik szerint az autót a Miskolc Holding tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) vette, és adta a holding vezérének.

A Miskolc Holding a Blikk megkeresésére annyit árult el, hogy bérlik a Skodát, ám azt, hogy mennyit fizetnek érte havonta, nem mondták meg arra hivatkozva, hogy ez üzleti érdekeket sértene. – Az előző autó 6 éves volt, és 230 ezer kilométer volt benne, jelentősek voltak a fenntartási és szervizelési költségei – magyarázta az autócsere szükségességét az önkormányzati cég egyik munkatársa.

A cikk emlékeztet, hogy Miskolc fideszes polgármestere, Kriza Ákos is Skoda Superbre váltott, amelyet tavaly novemberben szereztek be. Amikor egy képviselő-testületi ülésen kérdőre vonták emiatt, azzal magyarázta az új autó szükségességét, hogy a régi Volkswagen „szét lett hajtva, tönkrement”, helyette egy sokkal olcsóbbat vettek.