Miskolc. A Passat állandóan elromlott..

Miskolc ‒ Az állami vezetőket  másolják  Miskolcon! Miniszteri autót kapott például néhány hete az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója – tudta meg a Blikk.
Pálffy Kinga egy fekete 6-7 millió forintos alapárú Skoda Superbet használhat, miután a régebbi Volkswagen Passatját lecserélték erre az állami vezetők körében is közkedvelt járgányra. Információink szerint az autót a Miskolc Holding tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) vette, és adta a holding vezérének. Egyes vélemények szerint az autóbeszerzés így kevésbé feltűnő, annak részleteit és költségeit nem ismerhetik meg a városi képviselők. Hiszen a beszerző MVK Zrt. csak áttételesen tartozik az önkormányzathoz.  

A Miskolc Holding a Blikk megkeresésére annyit árult el, hogy bérlik a Skodát, ám azt, hogy mennyit fizetnek érte havonta, nem mondták meg arra hivatkozva, hogy ez üzleti érdekeket sértene.

– Az előző autó 6 éves volt, és 230 ezer kilométer volt benne, jelentősek voltak a fenntartási és szervizelési költségei – magyarázta a Blikknek az autócsere szükségességét az önkormányzati cég egyik munkatársa, s szerinte ez így kevesebbe kerül, mint az előző, szintén bérelt gépkocsi.

Miskolc fideszes polgármestere, Kriza Ákos is Skoda Superbre váltott, amelyet tavaly novemberben szereztek be. Amikor egy képviselő-testületi ülésen kérdőre vonták emiatt, ő azzal magyarázta az új autó szükségességét, hogy a régi Volkswagen „szét lett hajtva, tönkrement”, helyette egy sokkal olcsóbbat vettek.

– Az autókereskedés 2,2 millió forintért számította be a régi, még az előző vezetés által vásárolt Passatot az új Skoda árába, amely így 6,8 millióba került – tájékoztatta a Blikket a polgármesteri hivatal. Az önkormányzat szerint a régi autó sokat fogyasztott, többször meghibásodott, így takarékos megoldás volt az autócsere.

A súlyosan eladósodott Miskolc Holding a saját vezetőivel szembeni nagyvonalúságáról már többször is beszámoltunk. Tavaly év végén 8 millió forint jutalmat szavaztak meg maguknak a vagyonkezelő cég vezetői, amely még a polgármesternél is kiverte a biztosítékot. Kriza Ákos cikkünk nyomán azt kérte az érintettektől, hogy fizessék vissza a pénzt. Májusban pedig 34 millió forintot ítélt meg az igazgatóság a cégvezetésnek prémium gyanánt, ám a Miskolc Holding most arról tájékoztatta lapunkat, hogy kifizetés nem történt. blikk.hu