Tisztelt Szerkesztőség! – kérem az alábbi  helyreigazítást megjelentetni szíveskedjenek, mivel az Észak-Magyarország mai szólástér című olvasói rovatában megjelent „ Jól hallottam? Dobos Tímea szerint ne rázzuk a porrongyot, mert attól van a nagy szmog?” olvasói mondat sérti a személyiségi jogaimat, az újság ugyanis egy valótlan állítást ellenőrizetlenül tett közzé, úgy beállítva azt, mintha tőlem származna a kijelentés.
A feltett kérdésre a határozott válaszom: Nem, nem hallotta jól a Tisztelt Olvasó!
Az elmúlt napok bulvárhíreiben vezető téma lett az a rendeltünk, melyben olyan tiltott tevékenységeket sorol fel, melyek mások nyugalmát zavarják, vagy a többlakásos lakóépületekben a közösségi együttélési szabályait úgy szegik meg egyesek, hogy azzal másoknak kárt okoznak. Ezek közé tartozik az elhíresült porrongyos rész is, ami egyébként szó szerint így hangzik: „az épületből ablakon keresztül portörlő ruhát úgy ráz ki, hogy azzal az ablak alatt vagy mellett elhelyezkedő lakásokat beszennyezi”.
Tehát nem annak a porrongynak a kirázása tilos, amivel a port törli az ember a lakásában, hanem az olyan koszos rongy kirázása, ami a többi lakást, illetve a környezetet beszennyezi.
A porrongy rázás és a szmog közötti összefüggést soha nem használtam. A kedves olvasó valószínűleg két közleményt kever. Volt ugyanis egy olyan kérés, hogy a novemberi, szmogos időszakban lehetőleg ne égetéssel szabaduljunk meg a kerti hulladéktól, hanem azt tegyük a szemetesbe, vagy ha tehetjük, akkor szállítsuk el a hulladékudvarokba.
Az önkormányzat szigorítás előzménye pedig az volt, hogy szinte naponta érkeztek levelek a lakosságtól, hogy az önkormányzat tegyen valamit, hogy egyes lakóközösségek, lakótelepek ne úgy nézzenek ki, mint egy disznóól.
Kérem, a Tisztelt Szerkesztőséget, ha legközelebb a nevemet idézi, tegye meg, hogy megkérdez arról, hogy valóban mondtam- e olyat, amit mások leírnak, ellenkező esetben megteszem a szükséges jogi lépéseket!
Tisztelt Szerkesztőség!
Mellékletben küldöm a rendelet teljes szövegét is.
Üdvözlettel:

Dobos Tímea
szóvivő
M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal

(A téma az eszakhirnok.com Északmagyarország lapszemléjében szerepelt. a szerk.)