Mégsem olyan jó a helyszín,  noha azt a fideszes városvezetés találta ki. Az átadási határidőt hónapról hónapra tologatták.
Leállt Miskolcon a Patak utcai mélygarázs építése – adta hírül a pénteki Észak-Magyarország és a boon.hu.

 

Mint írták, a kivitelezéssel megbízott Adeptus-H Zrt. alvállalkozói szerdán elkezdték leszerelni a darut, csütörtökön elvitték az építkezés helyszínéről a konténereket, a betonkeverő gépeket.

Perecsenyi Attila, a Régiópark Kft. ügyvezető igazgatója a következőket mondta az Észak-Magyarországnak: „A résfalazási munkálatok közben derült ki, hogy az eredeti talajmechanikai szakvéleményhez képest a megfelelő vízzáró agyagréteg síkja a valóságban nem mindenhol egyezik a talajmechanikai szakvélemény előrejelzésével, így szükségessé vált a mélyalapozás munkarész módosítása. A módosítás kiegészítő közbeszerzési eljárás kiírását követeli meg.”

Az ügyvezető a lapnak elmondta azt is, hogy az említett közbeszerzés lefolytatása előreláthatólag 3 hónap lesz. A mélygarázs építésének szerződésben rögzített befejezési határideje 2013. október 20-a, de reményeik szerint az még hamarabb, jövő nyár végén befejeződhet.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője szerint ugyanakkor nem kell átterveztetni a beruházást, ám az valószínűleg így többe fog kerülni. Pontos összeget azonban még nem tudott mondani.