Seresné: A Jobbik képviselői valószínűleg olvasási zavarral küzdenek, sőt fejjel rohannak a falnak

Nem szemetet égetnek, hanem a lapfeladatának megfelelően fahulladékot hasznosítanak a dél-kiliáni biomassza erőműben – közölte Seresné Horváth Zsuzsanna (Fidesz) önkormányzati képviselő, kérve a Jobbik képviselőit, hogy ha használni nem tudnak, vagy nem akarnak, legalább ne ártsanak. (A kép jobb szélén.)  

– A Jobbik képviselői valószínűleg olvasási zavarral küzdenek. Vagy szándékosan csinálják! Szó sincs hulladékégető építéséről! – reagált a Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzottakra Seresné Horváth Zsuzsanna, a terület önkormányzati képviselője, aki azt ajánlotta a jobbikos képviselőknek, hogy olvassák el még egyszer a közérdekű közleményt, amire hivatkoztak.

Ezt követően idézi a közérdekű közleményt, melynek szövegét most mi is újból közlünk: „A Bioenergy-Miskolc Szolgáltató Kft. által a Miskolc, Muhi út 33764/9 hrsz.-ú ingatlanon működő biomassza tüzelésű fűtőműben fahulladék termikus hasznosítása (nem veszélyes hulladék hasznosítása) tárgyú előzetes vizsgálati eljárást az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség lezárta és megállapította, hogy az előzetes vizsgálati dokumentációban foglaltak megvalósításához környezeti hatásvizsgálat lefolytatása nem szükséges.”

Seresné Horváth Zsuzsanna úgy fogalmazott, hogy a „helyi jobbikosok már semmitől sem riadnak vissza, csak hogy bekerüljenek a hírekbe”. Ezt a véleményét alátámasztandó írta: „Olvassuk például, hogy egyikük feljelentette a másikukat az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, vélelmezhetően elcsalt úti elszámolások ügyében. Majd arról, hogy egy másik helyi érdekeltségű Jobbikos aggódik az Európai Unió támogatásainak miskolci felhasználását illetően… Ezekkel az információkkal szinte egy időben az országos pártelnökük, Vona Gábor, a nagy nyilvánosság előtt kér bocsánatot a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében folytatott eddigi politikájáért” – fogalmazott.

– A helyi jobbikosaink önmaguk és saját pártjuk politikai útkeresése közben keletkező bizonytalanságukat nagyotmondással, vagy egyszerű rémhírterjesztéssel próbálják palástolni. A mai napon újból fejjel rohantak a falnak – hangsúlyozta Seresné Horváth Zsuzsanna, végül újból kérte Jobbikos képviselőtársait, hogy ha használni nem tudnak, vagy nem akarnak, legalább ne ártsanak! Vegyenek példát pártelnöküktől és kérjenek bocsánatot az általuk többször szándékosan félrevezetett miskolci polgároktól!- fogalmazott

minap.hu