17 óra 50 perckor  az ország számos pontján zölden izzó meteort láttak – közölte az Időkép csütörtök este. A meteorológiai portál szerint a jelenséget Kecskemét mellett Budapestről, Ceglédről, Kalocsa, Szeged, Miskolcról és Szentesről is látták. Valószínűleg a Dunántúlról is látható lett volna, ha nincsenek esőfelhők az égen.

 

A meteornak az olvasói beszámolók szerint igen erős fénye volt, több másodpercig látszott, keleti-nyugati irányban vonult át az égen, majd darabokra hullott. „Tűzijátékszerűen ívelt hatalmas fénnyel, és a végére kettévált” – írta az Időkép egyik olvasója.

A jelenséget a Magyar Csillagászati Egyesület meteorészlelő fórumában is megerősítette több hozzászóló. „17:46-kor én is láttam a Váci úton a Duna Plaza mellett állva a piros lámpánál, északi irányba nézve. Viszonylag lassú volt, több darabra esett szét” – írja az egyik fórumozó. „Látható volt a lelassulása. Aztán szép egyenletesen, szinte vízszintesen siklott, hangot nem hallottam. Fényessége a Holdéval volt egyenlő egy pillanatra, hideg neonszerű fénnyel” – közölte egy másik hozzászóló.