Nyilatkozatban ítélte el a  Jobbik Miskolci Alapszervezete a péntek délutáni, rendőrségi intézkedést, melynek keretében a párt városi alelnökét és a Szebb Jövőért Egyesület több tagját előállították az avasi lakótelepről.

– „Péntek délután a miskolci rendőrség minden indoklás nélkül elhurcolta az avasi lakótelepen tájékozódó bejárást folytató jobbikos önkormányzati képviselőt, a szervezet városi alelnökét. Jakab Péter, aki egyben a Jogi, Ügyrendi és Közrendi Bizottság tagja, sajtótájékoztatóját követően a Szebb Jövőért Egyesület tagjai körében egy rövid sétára indult. Ekkor állították elő a rendőrök, majd 13 társával együtt rabosították. Bár eljárásuk okairól nem tájékozatták őket, feltételezhetően a Szebb Jövőért Egyesület öltözéke szúrt szemet nekik. Mindez felettébb érthetetlen annak ismeretében, hogy az egy hónappal ezelőtt megrendezett Magyar Élet Menetén a hatóság nem emelt kifogást a civil egyesület megjelenése ellen” – fogalmaz a Jobbik közleménye. Mint írják: pillanatnyilag annyi értesülésük van, hogy szabálysértés elkövetésével vádolják és gyorsított eljárással már szombaton bíróság elé kívánják állítani az érintetteket.

– „A vádpont szerint cselekményükkel a „közrend fenntartásának látszatát” keltették. Ez nyilvánvalóan ellenérzést váltott ki a hatóság köreiben, akik ennek már a látszatát sem tudják fenntartani. A Jobbik határozottan elítéli ezt a nyilvánvalóan politikai megrendelésre indított koncepciós eljárást. Álláspontunk szerint az ilyen jellegű intézkedések a lakosság megfélemlítését szolgálják azzal a nyilvánvaló céllal, hogy megakadályozzák a társadalmi önszerveződés minden formáját” – áll a Jobbik Miskolci Alapszervezetének közleményében.