Panel. Egy szobát fűtöttek, 500-ezres számlát kaptak

 Jelentősen, 300 ezer forinttal  csökkentették méltányosságból a vásárhelyi Kovács Tündéék extrém magas, 496 ezer forintos fűtésszámláját, írta nemrégiben a Délmagyar című lap.

 Kovács Tünde 1,5 évvel ezelőtt költözött párjával egy panelprogramos, 54 négyzetméteres lakásba. Nem akart hinni a szemének, amikor megkapták a távfűtés elszámolási számlát – 496 ezer forintot kellene ráfizetniük, holott csak egy szobát fűtöttek.
A távfűtést végző helyi cég, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt. az extrém fűtésszámla kivizsgálására intézkedési tervet dolgozott ki. Ennek végeredménye, hogy az új számlát 200 ezer forintra csökkentették.
– Eddig is az volt, és a jövőben is az lesz a célunk, hogy a fogyasztók annyit fizessenek, amennyit fűtöttek, ne pedig irreális összegeket kapjanak – nyilatkozta Ádók János igazgató a lapnak.
A történet azért lehet izgalmas miskolcon, mert itt is sok gondot okoznak az irreálisan magas távhőszámlák.
 Sebestyén László (arvhív fotó)országgyűlési képviselő a héten lakossági fórumot tart ez ügyben, amelyre meghívta az illetékes államtitkárt is. A fórum az ITC székház színháztermében december 6-án (csütörtökön) 11 órától lesz.